fredag 1 augusti 2014

Yes!

På nyheterna idag berättar dom att det efterfrågas mer ekologiska varor än någonsin tidigare vilket innebär att vi konsumenter har blivit allt mer medvetna. Jag hurrar här hemma i soffan!
Häromdagen skrev jag ju om hur vi här hemma försöker leva så ekologiskt som möjligt (iaf i matinköp, har lågt kvar på andra plan...). Det är verkligen en viktig fråga tycker jag, och något alla borde reflektera över när dom handlar.

Vi tittade på kanal 5's nya serie "superspararna" igår, där man bl.a. fick följa med en fyrabarnsmamma när hon handlade. Målet var att komma undan så billigt som möjligt, och hon jämförde ören/kilo på varje vara hon skulle ha för att pressa ner kostnaden. 
Frågan är om hon någonsin reflekterade över vad det var hon fick för pengarna!? Hur mycket utfyllnads-blahablaha (läs. emulgeringsmedel mm) behövs för att en vara ska kosta 23,90:- istället för 25:-?

Som motvikt hade dom även med en man som efter konkurs av sitt företag, sadlat om och blivit i princip helt självförsörjande. Han odlar allt han kan och brygger sitt egna öl. När han behöver köpa något på affären så "blir det inte alltid så billigt" för han vill se till att köpa bra, hälsosamma grejer. Så otroligt skön inställning! 

Det finns väldigt mycket bra, nyttiga grejer, helt gratis i naturen!



Miro gillar också att plocka björnbär


2 kommentarer:

  1. Jag började köpa ekologiskt när ja flyttade till rävekärr. Sen flyttade Dan in och allt försvann.. Funderar på hur ja ska övertala honom? Ja lägger gärna extra pengar på eko men inte han. Hur gör vi då? Ja brukar smuggla ner lite eko i korgen när han inte ser ;)

    SvaraRadera
  2. Visa honom hur det brukar se ut för djuren på oekoligoska gårdar och vilka gifter som kan finnas i besprutade frukter och grönsaker, så ska han nog ändra sig. Annars får ni la köpa varsin mat ;)

    SvaraRadera