torsdag 28 augusti 2014

Pulled beef

Tänkte tipsa om en rätt vi gjorde här hemma när Linda var på besök. Det var vekligen helt gudomligt gott och något vi defenitivt kommer att göra igen, kanske ikväll!? Det man behöver tänka på är att börja i tid, eftersom det är den långa tillagningstiden som gör det så himla gott!

Pulled beef på högrev (4 pers)

800 g Högrev (helst ekologiskt) 
2 tsk riven färsk ingefära
1 tsk riven vitlök
1 tsk spiskummin
1/2 tsk chiliflakes (eller hackad färsk chili)
1 tsk paprikapulver
4 tsk sesamolja
Sal och peppar
1 dl vatten
2 msk honung

Bryn köttet runtom i sesamoljan och lägg sedan ner det i (helst) en gjutjärnsgryta med lock, oljan med, sprid ut de övriga ingredienserna på köttet och vänd runt ett par gånger och häll på en dl vatten. Ställ sedan in grytan i ugnen på 80-100 grader och låt vara i 2-3 timmar, vänd på köttet och ställ in det igen i ytterligare 2-3 timmar. 

När det är färdigt ska man lätt kunna dra isär köttet med en gaffel. Sätt grytan på spisen, slå på lite mer vatten om det är tort, ringla över ca 2 msk flytande honung och fräs på snabbt. 

Vi åt det tillsammans med hemgjord guacamole, smör-rostat surdegsbröd och karamelliserad rödlök, enkelt och hur gott som helst!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar