måndag 4 augusti 2014

Projekt!

Lite bilder på projekt vi har haft för oss sen vi flyttade in.

Trappan upp till övre altanen byggdes ihop på ett par dagar och blev klar dagen innan Elias namngivning. I hörnet där den börjar var det bara en stor hög med skräp och kompost när vi flyttade in. Skiffergången var en av de första grejerna vi fixade.
Skifferplattorna låg slängda i jordhögen

Ska till ett räcke och sista stegen upp till altanen, innan den är helt färdig.

En blivande rhododendron-oas



Vi har inga träd på tomten som passar att hänga upp gungor i, så vi fick helt enkelt lösa det på annat vis. Den här snickrades ihop på en dag ungefär.
Gungan är en present från kusin Hanna och Michael.



Satt och letade utemöbler på blocket i 3 månader men ingenting passade vår uteplats. Jag har velat ha ett bord med kryssben hur länge som helst, tillslut fick jag min vilja igenom och det blev ett jättefint bord och två bänkar. Bordet är byggt av nytt virke, bänkarna av återvunna plankor från ett grannhus som håller på att renoveras (tack Mikael!). 
Sittplats för minst 10 pers



Det projekt som pysslas mest med just nu är trappräcket från kök till övervåning. Eftersom Elias har börjat klättra i trappan så måste det upp en grind, och därmed ett räcke. Försöker anpassa stilen till husets ålder med svarvade trästänger, allt ska målas vitt när det är klart.
Påbörjades igår
Stängerna ska fästas i överliggaren och sedan målas

Vi håller även på med garderoben på övervåningen, vilken var otroligt dåligt planerad, med en pytteliten dörr i mitten så man endast nådde kläderna som hängde ytterst. För ett par månader sedan sågade vi upp hela väggen och satte upp skjutdörrar, som ska målas. Sedan dess har det stått ofärdigt i väntan på att vi ska komma på bästa inredningslösningen, då den är rätt svårplanerad med lågt snedtak.

Som ni ser så lever vi lite i ett byggkaos just nu, men det är jättekul att se hur det sakta men säkert blir till det bättre i alla hörn!

3 kommentarer:

  1. Tummen upp för trappräcket :)

    SvaraRadera
  2. Hua mig så fint det blir! Du kan snart ta över efter ernst på 4an. Gillade verkligen bordet! Kram Tove

    SvaraRadera
  3. Tack tack va gulliga ni är! :)

    SvaraRadera