onsdag 8 oktober 2014

Byta bil

Idag har vi varit och provkört en av de bilar som vi kanske kommer uppgradera till, en Volvo XC90. Jag är egentligen inte så mycket för SUVar, men ska man slippa gå upp till minibuss-varianten så verkar det vara det enda alternativet. Bilen vi har idag, en VW Passat Variant (som är en av de största kombibilarna på marknaden...) känns alldeles för liten. Hundarna får trängas i bagaget och en av barnvagnarna går bara in om man plockar av hälften av utrustningen (hjul mm).

Vi har haft Volkswagen nästan rätt igenom sedan jag var liten, och man är väl lite färgad, men nu har passaten krånglat tillräckligt mycket, och det är dax för något nytt. Att köpa svenskt känns ju lite bättre på andra sätt också.

Jag tyckte volvon var trevlig att köra, trots automatväxling, den kändes rymlig även med barnstolen i baksätet och det allra bästa var att man kunde dra fram två extra säten bak, och ändå ha ett helt ok bagageutrymme bakom.
På minussidan hamnar kostnaderna. Skatten ligger på dryga 5000:- om året pga storleken, försäkringen blir lite dyrare än den vi har idag och inte minst drar den mycket mer soppa än Passaten.

Vi ska kika runt lite mer innan vi bestämmer oss, men Volvon är helt klart ett alternativ.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar