måndag 8 september 2014

Sjukstuga


Idag är livet eländigt. Har åkt på en nedrans förkylning vilket gjort att jag sovit ca en timma i stöten inatt. Det känns som att någon sågar av mig halsen med en trubbig såg. 
Tack o lov fick jag ta igen ett par timmar imorse när Marcus gick upp med Elias, som föresten också är förkyld. Här hemma går det alltid i samma ordning nämligen. Först blir Elias sjuk, någon dag senare jag och sen Marcus ibland (tror han varit sjuk 2-3 gånger sen vi träffades alltså på snart 5 år...).

Igår var Bea och Alex över på middag. Vi lagade långkokt anka med rostad sötpotatis och pumpafrön, det vart himla trevligt och väldigt gott! 
Vi har lagat hel anka ett flertal gånger nu, men alltid med olika kryddblandningar. Denna gången körde vi på lite jultema med bl.a. nejlikor och kanel. Egentligen heter blandningen five-spice och är en klassisk kinesisk ank-kryddning men det var defenitivt en smak av jul. Gjorde den själv med ungefär lika delar av stjärnanis, fänkålsfrön, vitpeppar, nejlikor och kanel. 
Till detta en sås på karamelliserat socker, apelsinsaft, balsamvinäger, grönsaksfond, Madeira, lite ankfett från långkoket och peppar, såsen blev rätt söt och gifte sig väldigt bra med sältan i sötpotatisen, mycket gott!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar