Surdegsbröd
6 dl vatten
1 kg mjöl
1 msk havssalt
surdeg efter behag
(smaksättning efter...ja..smak)
Blanda ihop ingredienserna i en bunke och låt jäsa i 1-2 timmar, vik sedan försiktigt ihop till 2 limpor och lägg i en mjölad duk i jäskorg. Stoppa in korgen i en plastlåda med lock eller plastpåse och sedan in i kylen, låt jäsa i minst 15 timmar.
Baka ut i ca 230° i ca 40 min, avnjut med riktigt smör!
Vädret var bättre söderut så vi satt ute i solen och åt. Tog en promenad ner till havet och kikade lite på kite-surfarna, mamma och Miro tog ett dopp medans jag letade stenar till ett framtida pysselprojekt här hemma... Hann väl vara på stranden i 10 minuter innan värsta ovädret tornade upp sig i horisonten, så det vara bara att snabba tillbaka hem. Bakade blåbärspaj och tog en fika på altanen istället!
Tog med lite bröd till mammsen |
Surdegsbröd a la Sebastien |
Härligt med lite havsluft innan regnet drog in |
Mäktigt (o-)väder |
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar