Pulled beef på högrev (4 pers)
800 g Högrev (helst ekologiskt)
2 tsk riven färsk ingefära
1 tsk riven vitlök
1 tsk spiskummin
1/2 tsk chiliflakes (eller hackad färsk chili)
1 tsk paprikapulver
4 tsk sesamolja
Sal och peppar
1 dl vatten
2 msk honung
Bryn köttet runtom i sesamoljan och lägg sedan ner det i (helst) en gjutjärnsgryta med lock, oljan med, sprid ut de övriga ingredienserna på köttet och vänd runt ett par gånger och häll på en dl vatten. Ställ sedan in grytan i ugnen på 80-100 grader och låt vara i 2-3 timmar, vänd på köttet och ställ in det igen i ytterligare 2-3 timmar.
När det är färdigt ska man lätt kunna dra isär köttet med en gaffel. Sätt grytan på spisen, slå på lite mer vatten om det är tort, ringla över ca 2 msk flytande honung och fräs på snabbt.
Vi åt det tillsammans med hemgjord guacamole, smör-rostat surdegsbröd och karamelliserad rödlök, enkelt och hur gott som helst!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar